Nyt lähtee ensimmäinen vegaaniresepti jakoon, mistä jo vinkkailin viime postauksessa. Lähdin tosiaan nyt mukaan heti vuoden ensimmäisenä päivänä vegaanihaasteeseen ja tällä hetkellä mennäänkin jo puolivälissä haastetta. Aika on kulunut todella nopeasti ja vegaanina oleminen on ollut yllättävän helppoa eikä läheskään niin hankalaa millaisena sen olin ajatellut olevan. Tietenkin se vie vähän enemmän aikaa ja vaatii hieman enemmän suunnittelua verrattuna ollessaan sekasyöjä, kun täytyy katsoa onko jokin tuote eläinperäinen vai ei, mutta sekin on melko helposti havaittavissa.
Kyseessä on helppo ja nopea arkiruoka. Näin talviaikaan keitot ovat ihan parhaita ruokavaihtoehtoja, ja tällä ohjeella saat tehtyä ihanan mausteisen linssikeiton!
(n. 3-4 annosta / kokkausaika n. 30 min)
Tarvitset:
1 iso sipuli / 2 pientä
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
7-10 dl vettä
2 1/2 dl punaisia linssejä
500 g tomaattimurskaa
kasvisliemikuutio
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa (lisää oman maun mukaan mikäli keitto mietoa)
2 tl juustokuminaa
1 tl inkivääriä
2 tl currya
1 tl kurkumaa
+ tuoretta persiljaa annoksen päälle
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasvikset ja mausteet öljyssä miedolla lämmöllä.
- Huuhtele linssit siivilässä kylmän veden alla. Lisää linssit, tomaattimurska, kasvisliemikuutio ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä n. 15-20 min.
- Voit myös halutessasi soseuttaa keiton. Valmis syötäväksi!
xx Laura
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti