18 lokakuuta 2018

DIY: VERKKOKASSI

Tämän vuoden kesästä lähtien yksi ehdoton laukkuhitti on korilaukkujen rinnalla olleet verkkokassit, joista kaupatkin ovat olleet pullollaan erilaisilla versioillaan. Kuitenkin pienellä vaivannäöllä voit myös itse virkata vastaavan, ja tässä postauksessa kerronkin siihen tarvittavat ohjeet vaiheittain!

Mikäli hallitset taidon ketjusilmukoiden ja kiinteiden silmukoiden tekoon, ei tämä ohje tuota suurta päänvaivaa. Alkuperäisen ohjeen, jota käytin oman verkkokassin tekemiseen löysin täältä.

verkkokassi2

Työhön käytin noin 200 g luonnonvalkoista puuvillalankaa ja 3.00 mm virkkuukoukkua. Huomaa, että käytössä verkkokassi saattaa venyä hieman lopputuloksesta. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää esimerkiksi 12 -säikeistä kalalankaa.

1. Luo aloitussilmukka ja virkkaa 78 ketjusilmukkaa pohjaa varten.


2. Virkkaa ketjusilmukoiden ympäri 1 rivi kiinteitä silmukoita. Lisää ketjun kummassakin päässä yksi ketjusilmukka. (Tässä kohin itse luin ohjeen väärin ja suljin aluksi ketjusilmukat ympyräksi, joten lopputuloksena oli todella kapea verkkokassi johon mahtuisi juuri viinipullo :D Eli virkkaa ketjusilmukkaketjun mukaisesti yksi rivi kiinteitä silmukoita.)

3. Aloita verkko-osan virkkaaminen. Virkkaa 6 ketjusilmukkaa ja jätä alusta 5 silmukkaa väliin virkaten 6. silmukkaan kiinteä silmukka. Toista samalla ohjeella toisen kerroksen loppuun asti (*Virkkaa 6 ketjusilmukkaa ja jätä 5 väliin ja virkkaa 6. silmukkaan kiinteä silmukka). Kerroksen lopussa virkkaa vielä 6 ketjusilmukkaa ja sulje se seuraavaan silmukkaan kiinteällä silmukalla. Nyt on ensimmäinen verkko-kerros valmis.

4. Jatka verkon virkkaamista seuraavasti: Virkkaa 6 ketjusilmukkaa ja sulje ne edellisen kerroksen lenkkiin kiinteällä silmukalla (lenkkiin, ei lenkin keskimmäiseen silmukkaan kuten aiemmin). Jatka kunnes verkkokassi on haluamasi pituinen.

5. Aloita reunan virkkaus. 1. kerros: virkkaa jokaisen lenkin ympäri 3 kiinteää silmukkaa.
2. kerros: jatka ympäri virkkaamista kiinteillä silmukoilla, kunnes reuna on haluamasi korkuinen. Ota mukaan silmukan molemmat reunat. (Itse virkkasin 3 kerrosta.)

6. Viimeisenä Olkaimien virkkaus. Virkkaa esimerkiksi 116 ketjusilmukkaa, miten itse tein tai sen mukaan kuinka pitkän olkaimen haluat. Jotta olkaimista saadaan sopivan leveitä tehdään yhteensä 4 kierrosta kiinteitä silmukoita ketjusilmukoiden ympäri.
1. kerros: jätä välistä yksi ketjusilmukka ja virkkaa loput 114 ketjusilmukkaa kiinteällä silmukalla, käänny.
2. kerros: lisää 1 ketjusilmukka ja virkkaa 114 kiinteää silmukkaa, käänny ja toista loput 2 kerrosta samalla tavalla. Päättele olkaimet muutamalla piilosilmukalla purkamisen estämiseksi ja katkaise lanka. 

Virkkaa olkaimet kiinni verkkokassin reunaan kiinteällä silmukalla, päättele työ piilosilmukalla ja verkkokassi on valmis!

verkkokassi3


xx Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti